12 Nisan 2010 Pazartesi

şelale grubu modül sorularına cevaplarımız

1.Bu modül, öğrencilerinizin kalıcı öğrenmesi üzerinde İnternetin etkilerini düşünmenize yardımcı oldu mu? Nasıl?
Öğrencilerin kalıcı öğrenmeleri üzerinde internetin etkisi tartışılmazdır. Öğrenciler internet yardımıyla bilgi edinebildikleri gibi bu bilgileri çok kısa ve masrafsız bir şekilde paylaşımını da gerçekleştirebilirler. Ayrıca daha kısa bir sürede daha çok bilgiye ulaşabilirler. Fakat öğrencilerimize internette ulaştıkları bilgilerin güvenilirliği konusunda dikkatli olmaları gerektiğini öğretmeliyiz.

2.Öğrenme ve öğretme süreçlerini desteklemek için İnterneti nasıl kullanabilirim?
Öğrenme ve öğretme süreçlerini desteklemek için öğrencileri araştırmalarını yapmaları için google, yahoo gibi arama motorlarına yönlendirilebilir. Eğitim içerikli sitelerde dolaşmalarını ve üye olmalarını isteyebiliriz. Ayrıca paylaşımlarını gerçekleştirmeleri için de wikiyi, sohbet odalarını kullanmaları faydalı olacaktır. Kaynak kontrolünü yapmaları sağlanmalıdır.

3.İnternetin uygun biçimde kullanımını nasıl sağlayabilirim?

İnternet yerinde kullanıldığında oldukça faydalı bir iletişim ve bilgi kaynağı. Ancak özdenetime sahip olmadığı için internette faydalı ve faydasız bir sürü şeye rastlanmaktadır. Çocuklarımızda yaş itibariyle o bilgilerin hangisin faydalı ya da zaralı olduğunu ayırt edemeyebilirler. Bunu çocuklarımıza anlatmalıyız. Ayrıca buldukları bilgileri başka kaynaklardan da kontrol etmelerini öğretebiliriz onlara. Unutmayalım kontrolsüz güç güç değildir. İnternet faydalıdır ama kontrol edilirse. İstenilen bilgiye ulaştırıyorsa bizi faydalıdır.
İnterneti uygun biçimde kullanmaları konusunda gerekli bilgileri detaylı olarak verilebilir. Evlerinde sürdürecekleri uygulamalar için de velileriyle irtibat halinde olup, onları bu konuda neler yapması gerektiği konusunda yardımcı olunmalıdır. Ayrıca filtreleme programı kullanılabilir. Öğrencilerin araştırdıkları bilgiler hakkında da konuşup, detaylar incelenir. Velilerde çocukları internetin başındayken kısa ziyaretlerle kontrollerini yapmaları konusunda yüreklendirilmelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder