14 Nisan 2010 Çarşamba

GRUP ŞEN- MODÜL 4 SORULARINA CEVAPLAR

Öğrenme örneğini hazırlamak, ünitedeki beklentilerimi daha açık hale getirmeme ve öğretim sürecini tasarımlamama nasıl yardımcı olabilir?

Öğrenme örneği sonuçta bir kaynaktır. Bilgi her zaman geliştirilmeye açıktır. Üniteden beklentilerimizi geliştirmemize bir örnek teşkil edecek, yapılacak çalışmaların bir üst seviyeye ulaşmasını sağlayacak sürecin uygun bir şekilde çalışmasına neden olacaktır. Sunum hazırladıkları süreç içinde konuyu öğrenip öğrenmediklerini tartmak için kısa cevaplı testler hazırlamak ya da konuları ile ile ilgili anket çalışmaları hazırlamakla olabilir. 21 .yüzyıl becerilerine cevap verebilecek teknikleri kullanarak öğrenme örneğini hazırlamak öğrencilerin üst düzeyde bilgi ve becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Öğrencilerin, projelerini hazırlarken öğrenme amaçlarına ulaşacaklarından nasıl emin olabilirim?

Planlama yapılırken, öğrencilerin görüşleri ve isteği doğrultusunda hareket edilmesi ve öğrencilerin bu sürece dahil olması ile amaçlarına ulaşabileceklerini düşünüyorum. Projeler hazırlanırken süreç içinde sürekli izlenir. İzleme sırasında sorular sorarak öğrenciler öğrenme amaçlarına yönlendirilir. Getirilen proje ve fikirler nasıl sorusu ile yönlendirilebileceğini düşünüyorum.

3 yorum:

  1. Erhan hocam ne güzel cevaplar hazırlamışsınız tebriklerrrr

    YanıtlaSil
  2. sayın başkan... :) sürekli bilgisayarım olmadığından yeni okuyabiliyorum cevaplarınızı,ellerinize sağlık,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil