14 Nisan 2010 Çarşamba

GRUP HİTİT'İN MODÜL 4 SORULARINA CEVAPLARI



MODÜL 4 SORULARI
• Öğrenme örneğini hazırlamak, ünitedeki beklentilerimi daha açık hale getirmeme ve öğretim sürecini tasarımlamama nasıl yardımcı olabilir?
1. Belirlenen öğretim programı tasarım sorularını cevaplamalıdır. Herkesin rolleri açıkça belirlenip, beklentiler açık hale getirilmelidir. Böylece herkesin yapacakları netleşmiş olacaktır.
2. Öğrenme örneği hazırlanırken ünite planını da gözden geçirme fırsatı doğacaktır. Eksik ve düzeltmelerin yapılması için bir fırsat oluşacaktır.
3. Öğrenme örnekleri konuyu dağınıklıktan kurtarır, konunun sistematik bir şekilde aktarılmasını sağlar.
4. Verilen kavramların, becerilerin ve bilginin anlaşıldığını öğrenci gösterebilmelidir.
5. Üst düzey düşünme ve 21. Yüzyıl becerilerinin kullanıldığı sergilenmelidir.
6. Öğrenciler verilen kazanımlarla gerçek dünya arasında bağ kurabilmelidir.
7. Öğrenme örneği hazırlamak, içeriği hedefle ve öğretim durumlarıyla birleştirdiği için öğrencinin öğreneceği hedefler soyut birer amaç olmaktan çıkıp, somut birer araca dönüştüğü için öğretim sürecini tasarlamada bize yardımcı olur.
8. Doğru teknolojinin doğru biçimde ve etkili kullanılması gerekir. yani teknolojiyi yanlış kullanarak öğrencinin kafasında soru işareti oluşturmamalıdır. her zaman teknoloji bakımından bir adım ilerde düşünülmeli. Bir teknolojinin kullanıp kullanılmayacağı kararı, o teknolojinin öğrenme amaçlarının ulaşılmasına ne ölçüde yardımcı olabileceğine bağlı olarak verilmelidir.
• Öğrencilerin, projelerini hazırlarken öğrenme amaçlarına ulaşacaklarından nasıl emin olabilirim?
1. Değerlendirme şablonlarından yararlanırım.
2. Eğer elektronik ortamda hazırlanmış bir uygulama ise bu konuda yapılacak ufak bir uygulama ile kimlerin dosyaya eriştiğini takip etmek mümkün olacaktır. Ayrıca ilerlemede takip de benzer bir şekilde yapılabilir.
3. Projenin tüm aşamalarında iyi bir rehberlik ve yönlendirme çalışması ile öğrencilerin motivasyonunu sağlarım.

1 yorum:

  1. arkadaşım,senin yazılarını okuduğumda,öğrencin olasım geliyor.hakkaten müthişsin.DEVAM!

    YanıtlaSil